de-fuseren van Amarantis

Hoe het tot stand kwam en de nasleep

Onderwijs van Amarantis is veiliggesteld

| Geen reacties

13-04-12 11:01 uur
Gisteren organiseerden de MBO-scholen van de Amarantis Onderwijsgroep in de grote hal Noorderstrook op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord een slotmanifestatie gericht op het behoud van kleinschalig MBO-onderwijs in Amsterdam en Almere.© Jean-Pierre Jans

 

De onderwijstoekomst van de ruim 30.000 leerlingen van Amarantis is gered. De in grote financiële problemen verkerende Amsterdamse onderwijsinstelling wordt opgeknipt in vijf delen. Tweehonderdvijftig medewerkers verliezen hun baan.

Dat maakte interim-voorzitter Marcel Wintels gistermiddag bekend op een door bezorgde docenten en leerlingen georganiseerde manifestatie in Amsterdam-Noord.

In januari schreef Het Parool dat Amarantis kampt met een miljoenentekort. Het uitblijven van een nieuwe kredietverstrekking door de bank, te hoge huisvestingslasten, te veel personeel en steeds minder leerlingen brachten de christelijke onderwijskolos aan de rand van de afgrond. Wintels, collegevoorzitter van de Fontys Hogescholen, werd door onderwijsminister en partijgenoot Marja van Bijsterveldt (CDA) ingevlogen om het dreigende faillissement door een schuld van 92 miljoen euro af te wenden.

Dat is hem gelukt door het uit vele fusies ontstane Amarantis te gaan defuseren. (Hugo Logtenberg)

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.