de-fuseren van Amarantis

Hoe het tot stand kwam en de nasleep

Omstreden ex-topman #Amarantis opgestapt

| Geen reacties

 

door Harrie Nijen Twilhaar

TIEL –  Bert Molenkamp, de omstreden bestuursvoorzitter die de scholengroep Amarantis in de afgrond heeft getrokken, vertrekt nu ook na ruim een half jaar bij ROC River in Tiel.

Bert Molenkamp Bert Molenkamp Foto: TLG

Hij heeft vanochtend zijn functie als tijdelijk voorzitter college van bestuur van ROC Rivor ter beschikking gesteld. Hij heeft bij de raad van toezicht aangegeven dat de commotie die vanaf februari is ontstaan na de gebeurtenissen bij Amarantis een zodanige impact dreigen te krijgen op ROC Rivor , dat hij niet meer kan functioneren.

Vanuit politiek Den Haag en onderwijsveld werd grote druk op hem uitgeoefend om zijn biezen te pakken. Het ministerie van Onderwijs onderzoekt momenteel de rol van Molenkamp in zijn vorige baan als topbestuurder bij Amarantis.

Na berichtgeving in De Telegraaf, waarin ook bekend werd dat CNV Onderwijs van hem af wil, kwam Molenkamp steeds meer onder druk te staan.

De raad van toezicht betreurt de stap van Molenkamp, maar vindt deze wel begrijpelijk. Eerder werd hem de hand nog boven het hoofd gehouden.

De ex-baas van Amarantis kreeg krijg 250.000 euro als vertrekpremie vorig jaar mee nadat hij een financiële puinhoop had achter gelaten.

In Tiel was Molenkamp verantwoordelijk voor een reorganisatie van ROC River.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.