de-fuseren van Amarantis

Hoe het tot stand kwam en de nasleep

SP wil deze week nog aangifte #Amarantis

| Geen reacties

05/12/12, 12:25  − bron: ANP Lees het originele artikel op Volkskrant.nl

SP-Kamerlid Manja Smits wil dat minister Jet Bussemaker van Onderwijs deze week nog aangifte doet tegen oud-bestuurders van de inmiddels opgeknipte onderwijsinstelling Amarantis. Dat zei Smits woensdag tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Onderwijs in de Tweede Kamer.

‘Ik stel voor dat de minister zo snel mogelijk aangifte gaat doen, liefst deze week nog’, aldus Smits. ‘Er zijn genoeg signalen van illegale praktijken om het Openbaar Ministerie nu onderzoek te laten doen.’
Bussemaker besloot maandag om signalen over vermeende misstanden bij Amarantis te laten onderzoeken door een commissie onder leiding van Femke Halsema van GroenLinks. Als uit dat onderzoek blijkt dat er sprake is van fraude, zal aangifte worden gedaan, zei de minister.
De commissie die keek naar de ondergang van Amarantis kreeg signalen over misstanden, zoals fraude, vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. Die signalen zijn in een brief naar Bussemaker gestuurd, maar niet in het eindrapport van de commissie terechtgekomen. Volgens de commissie was er nog geen sprake van feiten, maar enkel van verdenkingen.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.