de-fuseren van Amarantis

Hoe het tot stand kwam en de nasleep

PVV EIST AANGIFTE TEGEN #AMARANTIS

| Geen reacties

– 05 december ’12 Lees het originele artikel op NOG Going Here.nl

amarantis

DEN HAAG (Novum) – De PVV wil het nadere onderzoek naar zelfverrijking bij Amarantis niet afwachten, maar eist dat meteen aangifte wordt gedaan. Dat bepleitte Kamerlid Harm Beertema woensdag tijdens de behandeling van de onderwijsbegroting.

Volgens Beertema is nu al duidelijk dat sprake is van ‘laakbare zaken’ die vervolging rechtvaardigen. Daarvoor hoeft het onderzoek door oud-leider van GroenLinks Femke Halsema niet te worden afgewacht. “Doe gewoon aangifte en besteed het onderzoek uit aan het OM.”

Beertema wilde verder weten waarom in het eindrapport over Amarantis de signalen van ‘onregelmatigheden’ niet zijn opgenomen. De Volkskrant citeerde dit weekeinde uit een conceptversie waarin nog wel melding werd gemaakt van de zelfverrijking door de voormalige bestuurders.

Volgens de auteurs van het rapport betrof het echter signalen, die na wederhoor niet konden worden bewezen. Daarom zijn ze niet in het rapport opgenomen. Wel is apart melding gemaakt aan minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) met de aanbeveling om een apart onderzoek in te stellen. Bussemaker gaf die opdracht maandag aan Halsema.

Amarantis kwam door een falend bestuur en gebrekkig toezicht financieel aan de rand van de afgrond te staan en moest begin dit jaar worden gered door de overheid. Volgens Beertema komt bij Amarantis ‘alles samen wat er mis is in onderwijsland’. Bussemaker toonde zich maandag geschokt door de uitkomsten van het rapport en sloot juridische stappen niet uit. Daarvoor wil ze eerst het onderzoek van Halsema afwachten.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.