de-fuseren van Amarantis

Hoe het tot stand kwam en de nasleep

‘Accountant #Amarantis mild beoordeeld’

| Geen reacties

DEN HAAG – Er is mild geoordeeld over de externe accountants die betrokken waren bij de ondergang van onderwijskolos Amarantis. ”Bij de accountant vind ik dat er meer nadruk had moeten zijn op de fouten die zijn gemaakt”, aldus Pieter Duisenberg van de VVD woensdag.

Duisenberg stelt net als iedereen te zijn geschrokken van het rapport over de financiële situatie bij Amarantis. Hij vindt het goed dat er nog nader wordt gekeken naar vermeende misstanden van bestuurders.

”Als blijkt dat er sprake is van fraude, moet je direct doorpakken”, aldus Duisenberg, die vervolging zal steunen als er is gesjoemeld.

De onderzoekscommissie onder leiding van de Heerlense wethouder Riet de Wit stelde dat alle betrokkenen bij Amarantis fouten hebben gemaakt: de raad van toezicht, het college van bestuur, de onderwijsinspectie en het ministerie.

 

Financiële situatie

 

Over de accountants werd gezegd dat er geen regels zijn overtreden, maar dat ze wel eerder en straffer hadden moeten adviseren over de financiële situatie van de school.

Amarantis kwam eind 2011 in acute financiële problemen. De onderwijskolos – met 30.000 leerlingen in het middelbaar en beroepsonderwijs – werd in 5 delen opgeknipt en 250 mensen werden ontslagen. Sinds augustus is de doorstart een feit.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.